An Analysis, of the Thesis, in the Field of Logistics that Found at the YÖK Thesis Center and an Elaboration of the Logistics Field Within the Scope of the Department
DOI:
https://doi.org/10.5281/zenodo.7940201Anahtar Kelimeler:
Logistics, Department of Business Administration, Content analysis, YÖK national thesis centerÖzet
Bu araştırma Türkiye’de lisansüstü tez veribatanı olan YÖK Ulusal Tez Merkezi üzerinden Lojistik alanında yazılan lisansüstü tezlere olan ilgiyi ve bu ilgiye karşılık gelen birikimini ortaya koymayı amaçlayan bir içerik analizi çalışmasıdır. Araştırma kapsamında 1001 yüksek lisans ve 324 doktora tezi irdelenerek toplam 1325 bilimsel tez tespit edilmiştir. Gerçekleştirilen çalışmada Lojistik alanın en çok İşletme Ana Bilim Dalında gerçekleştiği gözlendiği için bu alt dal ile ilgili de çalışma detaylandırılmıştır. Araştırma Türkiye’de Lojistik alanında yazılan yüksek lisans ve doktora tez alanları, tezlerin yapıldığı üniversiteleri içermekte ve aynı zamanda işletme anabilim dalında yazılmış lojistik alanını içeren tezlerin; konu başlıkları, yöntemleri, örneklemleri, alt konu başlıkları, ünvanlara göre dağılımı, cinsiyetlere göre dağılımı, üniversitelerin bölgelere göre dağılımı, üniversite türü, enstitü dağılımı, çalışmanın yazıldığı diller, çalışmanın yazıldığı yıllar, çalışmaların sayfa sayılarına göre dağılımını içermektedir. Bu araştırma yakın zamanda Türkiye’de çalışma alanı açısından ivmesi artan Lojistik’in güncel perspektifini göstermekte ve Lojistik alanında yazında bulanacak araştırmacıların gelecek çalışmalarına ışık tutup ve onlara bir takım önerilerde bulunmaktadır.
İndirmeler
Referanslar
Berelson, B. (1952). Content analysis in communication research.
Bierwirth, C., Kirschstein, T., & Sackmann, D. (2019). Logistics Management. Cham: Springer International Publishing (Lecture Notes in Logistics).
Dinçel, S. (2014). Lojistik sektöründe girişimcilik; Örnek bir firma incelemesi. İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı İşletme Yönetimi Bilim Dalı, 65.
Dinçel, S. (2016). Lojistik yönetimi ve girişimcilik. Hiperlink eğit. ilet. yay. san. tic. ve ltd. sti..
Dinçel, S. (2019). Girişimcilik. Togan.
Dinçel, S. (2019). İşletme Yönetimi ve Lojistik. Togan.
Dinçel, S. (2022). Social Responsibility in Businesses: An Overview of Turkish Logistics Sector. Ö. K. Tüfekci & L. Akbaş (Ed.), Global Social Science Research: Theoretical and Empirical Evaluations (p. 63-82). Klaipeda: SRA Academic Publishing
Marangoz, M., Yeşildağ, B., & Saltik, İ. A. (2012). E-ticaret işletmelerinin web ve sosyal ağ sitelerinin içerik analizi yöntemiyle incelenmesi. Journal of Internet Applications and Management, 3(2), 53-78.
Opatha, H. H. D. N. P. (2019). Sustainable human resource management. Sri Lanka: Author.
Roetzel, P. G. (2019). Information overload in the information age: a review of the literature from business administration, business psychology, and related disciplines with a bibliometric approach and framework development. Business research, 12(2), 479-522.
Sharman, G. (1984). The rediscovery of logistics. Harvard business review, 62(5).
Tek, Ö. B., & Karaduman, İ. (2012). Lojistik Yönetimi. İstanbul: İhlas Gazetecilik AŞ, 5, 254.
Williamson, O. E. (2005). Transaction cost economics and business administration. Scandinavian journal of Management, 21(1), 19-40.
İndir
Yayınlanmış
Nasıl Atıf Yapılır
Sayı
Bölüm
Lisans
Telif Hakkı (c) 2023 EUROASIA JOURNAL OF SOCIAL SCIENCES & HUMANITIES
Bu çalışma Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License ile lisanslanmıştır.